Välj en sida

Det finns en alldeles strålande facebookgrupp där dryga 5000 (i skrivande stund) medlemmar idogt peppar och tipsar varandra om läsning de anser ska läsas. Och som ni förstår är det feelgoodgenren som uppmärksammas. Ingen jobbar dock lika idogt som författaren Sofia Ymén som driver gruppen – jag är enormt imponerad över hur fint hon jobbar med aktiviteter och annat.

I samband med den digitala feelgoodmässan Sofia anordnar i gruppen utlyste hon även en novelltävling – och jag är med i juryn! Det är hedrande och lite läskigt: jag håller mig ju oftast undan åsikter kring litteratur förutom när jag läser något privat som jag tycker är extremt bra och bara måste få pracka på omgivningen min uppfattning om, men i och med att jag inte alls jobbar med novellformatet kändes det som en kul grej att vara med i. Och givet de hyllmetrar jag läser i jobbet är det ju nästan lite lyx att få läsa korta historier – raka motsatsen mot t ex de Riley-romaner om 800 sidor jag sitter och plöjer via pdf!

Gå gärna med i feelgoodfredag-gruppen om det är något du skulle tycka vore kul, du hittar gruppen här och vill du kolla in resultatet av novelltävlingen, då får du bänka dig vid datorn under 19-20 september – hela det mastiga programmet hittar du här!