Välj en sida

Det har länge varit mitt motto i hur jag funderar kring kommunikation. Det råkar också vara titeln på en sång av Marie Bergman.

Marie kontaktade mig i våras när det stod klart att hon skulle släppa sin nya platta, Den mänskliga faktorn, där hon tolkar sina sånger från förr som den hon är idag. Så nu kör vi.

I många år har jag varit övertygad om att alla människor har en historia som förtjänar att berättas för många. Det är en försvinnande liten del av mänskligheten som inte varit med om något, eller helt enkelt bara ÄR något, som förtjänar uppmärksamhet. Det blir givetvis enkelt att sätta strålkastarljus på människor som sjunger, spelar, agerar eller är modeller – de står ju redan på scen. Men jag har alltid varit, och kommer nog alltid vara, fascinerad av den ”vanliga” människan och de levnadshistorier eller anekdoter som visar sig när man skrapar lite på ytan. (Vanliga människan här alltså menad den som inte försörjer sig i offentlighetens ljus…)

Så råkade då Maries och mina vägar korsas i arbetslivet, varvid jag ganska ofta går och gnolar på hennes nyinspelning nuförtiden. Så det kan bli.

Länk till Varje människa bär en historia på Spotify hittar du här. Marie Bergman – Varje Människa Bär En Historia

 

Foto: Lasse Englund